vrijdag 11 augustus 2017

Utrecht wint in openingsduel van ADO

FC Utrecht heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het eredivisieseizoen geboekt. In Den Haag werd ADO met 0-3 verslagen. Dessers was de gevierde man met twee goals.

De wedstrijd begon voor Utrecht al goed, en enigszins gelukkig toen, in de 15e minuut het schot van Kerk in de rebound bij Dessers terecht kwam. Dessers tikte de bal simpel binnen, wel in buitenspel positie. Er werd niet voor gevlagd, en de nieuweling van Utrecht zorgde voor de 0-1.

ADO kon niet echt tot goede kansen komen. Na een half uur spelen schoot Johnsen gevaarlijk, maar de bal belandde op de paal.

In de 2e helft bewezen twee andere Utrecht-aankopen hun waarde. Uit een voorzet van Emanuelson kopte Van Der Streek de 0-2 binnen.

Na de 0-2 zette ADO flink aan, en had het minstens vier keer kunnen scoren. Een kopbal op de lat, van Beugelsdijk, een kopbal op de doelman van Johnsen, een schot van Meijers net naast en een 1-op-1 kans voor Becker resulteerden allemaal niet in een doelpunt.

Aan de andere kant wist Utrecht wel in de slotfase de 0-3 te scoren. Dessers rondde 1 op 1 met de keeper koel af.

Een smetje voor Utrecht waren de blessures van Ayoub en Kali, ontstaan door harde overtredingen van ADO.